Nyílt Mikológiai Könyvtár

Adományozzon könyvtárunknak!

Feleslegessé vált, de még használható mikológiai szakirodalmát ajánlja fel  könyvtárunknak! Ez a legjobb, ami könyvével történhet!

 Írjon az informacio@szegedigombasz.hu címre. 

A Szegedi Gombász Egyesület több mint 100 tételből álló Mikológiai tárgyú gyűjteményt adományozott a Somogyi-könyvtárnak. Ezzel Magyarország első nyílt mikológia gyűjteménye jött létre. 

A megnyitó ünnepségen az egyesület tagjai ajánlottak könyveket a gyűjteményből.

Szegedi Gombász Egyesület mikológiai gyűjteményét azzal a szándékkal adományozta, hogy alapító okiratában meghatározott céljának - a Somogyi -könyvtárral együttműködésben - megfeleljen: a nagygombák védelmét, a gombavilág biológiai változatosságának megismerését, a szakirodalomhoz való hozzáféréssel elősegítse.

Három kontinens gombavilágát ismerhetjük meg ezekből a könyvekből. Nem csak magyar, de angol, olasz, német, francia, szlovák, görög nyelvő kötetek is találhatóak közöttük. A határozókönyvek mellett kézikönyvek, mikológiai tankönyvek, periodikák valamint ifjúsági ismeretterjesztő- és szakácskönyvek is helyet kaptak a gyűjteményben. Minden bizonnyal haszonnal forgatják majd a Szegedi Tudományegyetem hazai és külföldi diákjai azokat a mikológiai tankönyveket és kézikönyveket, amelyek az egyetemi könyvtárban sem érhetőek el, és remélhetőleg sok vidám percet szereznek ifjú olvasóiknak az ismeretterjesztő kötetek.

https://www.librarything.com/catalog/szegedigombasz