Terepi Gombász képzés 2024

Terepi Gombász képzés 2024

Mindenkinek, aki valaha rácsodálkozott már egy avar alól kikandikáló, fű között megbújó, vagy fa törzsén messziről virító gombatermőtestre. 


Csatlakozzon képzésünk tizedik évfolyamához és megtanítjuk önnek felismerni a környezetünkben található gombaélőhelyeket és jellemző gombáit, mérgező- és gyógyhatást, gasztronómiai praktikákat, biodiverzitás rendszerek és appok használatát. Ön azért jött hozzánk, mert meglátta az értéket a gombában, mi megmutatjuk milyen alapvető javakat és szolgáltatásokat nyújtanak, és mit érdemes tudni védelmükről. A képzés két féléves, februárban veszi kezdetét, és decemberben vizsgával zárul.


Helyszínek, elérés

Szegeden, Baján, Kiskunfélegyházán

Előadások és terepgyakorlatok kéthetente hétvégenként.

A videótananyag, vázlat, önellenőrző tesztkérdések a képzés ideje alatt on-line elérhetőek.

Terepgyakorlatok a környék gombatermőhelyein, tömegközlekedéssel is megközelíthető helyszíneken.

Érdeklődni

informacio@szegedigombasz.hu

+36709415899

Sándor Attila

Tematika

Alaktan; Gombaismeret; Élőhelyismeret; Terepi ismeretek; Mikológia alapjai; Mérgező gombák, gombamérgek; Gyógyhatású gombák; Természetvédelem, gombavédelem; Biodiverzitás rendszerek; Mikroszkópos gyakorlat; Gombagasztronómia


Oktatók

Bozsóné Dr. Margóczi Katalin botanikus, ökológus

Dr. Crul-Tóth Noémi gyógyszerész kutató

Dr. Allaga Henrietta biológus

Sándor Attila környezetkutató, gombaszakértő

Tánczos Enikő környezetkutató, természetvédő 

Dr. Ványolós Attila gyógyszerész kutató


Hallgatóink írták

V.T.E. Hálás köszönet az egész éves remek hangulatú órákért/gyakorlatokért és a tudásanyagért.

B.V.E. Mindent is hálásan köszönök! Maradandó élmény volt.

Sz.Ny.Zs. Itt is szeretném megköszönni ezt a csodálatos pár hónapot, amit kaptunk .., élmény volt minden egyes alkalom. És szeretném megköszönni a kis csoportunknak is, jó kis csapat kovácsolódott össze. Őszintén szólva, kár, hogy vége lett. Örömmel mentem minden alkalommal.

A.N. Köszönöm a lehetőséget, és azt a teremtő közeget, amiben részem lehetett. Hálás vagyok a közösségért, az természet iránti alázatot és tiszteletet, példaértékű volt, formált engem.

A.N. Nagyon hasznos, jól használható tudásanyagot kaptam, van ami könnyen, hamar bevésődött és persze olyan is, amit inkább gyakorlatban lesz könnyebb elmélyíteni.

B.B. Nagyon jó élmény volt az egész tanfolyam. Sokkal többet kaptam, mint amire előzetesen számítottam.

R.B. ... nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon, és köszönöm a lehetőséget. Őszintén megmondom, nem gondoltam, hogy ennyire élvezni fogom.

K.A.&J.P. Köszönjük, hogy ezt az egyébként zord évet szebbé varázsoltátok a sok közös gombászással. Örülünk, hogy megismerhettünk benneteket! ... pedig külön köszönet, hogy a korlátozások ellenére is egy teljes értékű képzésen tudtunk részt venni.

I.A. Nagyon szépen köszönjük a sok-sok információt és tudást amit nagy-nagy gondossággal és odafigyeléssel osztottál meg velünk. Nagyon hálásak vagyunk a fantasztikus túrákért.

A.N. Kár, hogy vége van! Remélem, találkozunk még!

A.N. Nagyon élveztem. Az előadó felkészültsége elképesztő. Most örültem meg igazán annak, hogy ide iratkoztam be.

K.A. ...örülök, hogy megismerhettem a csapatot és örülök annak is, hogy ilyen jól szervezett, színvonalas képzés folyik Szegeden.

P.Sz. Hatalmas élmény volt számunkra ez a hétvége, nagyon szépen köszönjük mindenkinek, ... és várjuk a folytatást....

most ha színházban lennénk én biztos visszatapsolnám, többször is akár!

S.E. Köszönet még egyszer a felejthetetlen élményt, és reméljük (remélem) lehet még részünk hasonlóakban, kicsivel több gombával !

S.L. Köszönet filmért, és azért, hogy vélhetően az ország legérdekesebb, hallgatóbarát, és emberközeli tanfolyamán vehettem részt!

B.L. ... nagyon igéretes a tanfolyam jól éreztem magam, és örülök hogy jelentkeztem

F.ZS. ... bőven felülmúlja a tanfolyam a várakozásaimat mind a színvonal, mind pedig a közösség tekintetében!

S.E. Ma volt a gombaismereti tanfolyamom utolsó napja. Mikroszkóppal nézegettük a gombák spóráit.... Talán ez volt a legérdekesebb, legmegdöbbentőbb élményem a tanfolyam alatt. Az egész tanfolyam egy óriási élmény és ajándék is egyszerre, köszönet érte ... a tanfolyam szervezőjének, vezetőjének, lelkének. Mindenkinek szívből tudom ajánlani a tavaszi tanfolyamot!

T.A. Köszönöm a meghívást és a lehetőséget a gombaismereti nyílt napra. Nagyon színvonalas előadások voltak.

B.M. Köszönöm szépen! Nagyon értékes előadás volt.

M.GY. Köszönöm társaim nevében is ezt a tartalmas évet!

D.K. ...aki szereti az erdőt, a természetet, a gombákat az ne hagyja ki! Olyan tudást kaptam, ami mindent megér.

Minden terepgyakolatot és elméleti órát nagyon élveztem és nagyon sokat tanultam belőlük.

A.N. A szervezés szuper volt, minden információt megkaptunk a tanfolyam során.

A.N. Nagyon köszönök minden eddigi élményt! ..úgy beszél a gombákról,hogy azt az ember rögtön meg is tanulja. A tanfolyam által fantasztikus embereket ismerhettem meg, akikkel a jövőben is tartjuk a kapcsolatot.

A.N. Kiváló célok, kiváló szakember team, kiválóan szervezett képzés! Örülök, hogy a részese lehettem. Erdőn, mezőn örökre velem lesz. Köszönöm!

T.M.I. ..fantasztikus volt! Nagyra értékelem a képzést, és minden oktató odaadó munkáját. Lenyűgözött az az elkötelezettség (már-már fanatizmus), amit a nagygombák iránt tanusítottak. Immár egész másképp tekintek én is a gombákra. Megtanultam úgy is szeretni őket, hogy nem a tányéromon végzik. Megtanultam csodálni és tisztelni őket. Hálásan köszönök mindent! Tovább sikeres munkát kívánok!

A.N. Nagyon tetszett a képzés. Tökéletesen átgondolt tematika, és megvalósítás jellemezte. Profi munka. Mindemellett élvezet volt a kisközösségünk összetartó csapatmunkája gombavilágában gazdag, csodaszép természetbeli helyszíneken, élőhelyeken. Köszönet érte!

A.N. Számomra hatalmas élményt nyújtott a tanfolyam. A tudásom gombák tekintetében állíthatom, hogy megszázszorozódott. Nagyon jó, és biztos alapot kaptunk, amit mi már magunk tudunk tovább bővíteni. Feszített volt a tempó de így is el tudtunk mindent sajátítani. Csak azt sajnálom, hogy vége van! Köszönjük szépen!

A.N. Az elméleti és terepképzés nagyon hasznos volt.A terepgyakorlatok minden percét élveztem.A következő kurzusok részvevőinek is hasonló élményeket kívánok.


Díj

A tanfolyam kedvezményes díja 125 000,- Ft, a vizsgadíjat is tartalmazza. A tanfolyam díja nem tartalmazza az utazási költségeket.

A tanfolyam díja két részletben esedékes, 2024. február 15. napjáig 25 000 Ft, 2024. május 15. napjáig további 100 000 Ft.


Jelentkezés most kedvezménnyel


Szeretne Terepi Gombász Képzést indítani? Segítünk. Jelentkezzen emailben.